5 trükk, amitől sokkal drágábbnak látszik az étkeződ

Ingatlantájoló.hu 2018.12.03 14:46:30

Közeleg a karácsony, amikor sokan vendégeket hívunk ebédre vagy vacsorára, ilyenkor szeretjük az étkezőt feldíszíteni, és akár még egy kisebb last minute felújításon is elgondolkodunk. Mindez kerülhet egy vagyonba, de néhány megfizethető változtatástól is ragyogó lehet az étkezőnk az ünnepekre.


 

Nézzük, mik azok a változtatások, amiktől étkezőnk úgy néz majd ki, mintha sokat költöttünk volna felújításra, mégis a pénzünknél maradhatunk.

Egy jól kiválasztott tapéta csodákat tehet!

Persze ki is festhetjük a helyiséget. Ha a festésnél maradunk, akkor azonban igyekezzünk az alapvető semleges szín kiválasztásán túl egy falat valamilyen hangsúlyos színnel lefesteni. Ezt a falat festés helyett hangsúlyozhatjuk mutatós tapétával is, a csillogó ezüst például remek, ha egyébként szürkére festettük a helyiséget, ha fehér vagy semleges bézs árnyalatú a fal válasszunk inkább aranyszínű tapétát.

Kép forrása: bobmwc.com

Akárcsak egy nagyobb művészeti alkotás

Ha az így kiemelt falra egy nagy képet vagy bármilyen dísztárgyat akasztunk, máris megtaláltuk a helyiség fókuszpontját. Természetesen egy ilyen művészeti alkotás akkor is megállja a helyét, ha a falat egyébként sem festéssel, sem tapétával nem hangsúlyoztuk ki.

Ebben a VI. kerületi lakásban a nappaliban kapott helyet az étkezősarok, ami önmagában is gyönyörű, de mégiscsak a falon lévő tükör teszi fel rá a koronát.

Még több képért kattintson a fotóra!

Lakástextilek

Cseréljük le a székeket kárpitozott székekre, vagy ha eleve kárpitozott székeink vannak, cseréljük le a kárpitot, minőségi, de nem túl drága anyagra. Vásároljunk új függönyt, minőségi anyagból, lehetőleg földig érőt. Ha amerikai konyhás nappalink van, és az étkező résznél nincs külön ablak, feldobhatjuk az étkezőt egy szőnyeggel is. Ma már sok olyan szőnyeg közül választhatunk, ami könnyen tisztítható, így étkezőbe is alkalmas, ugyanakkor sokat dobhat a helyiségen.

Ennek a Kecskemét, Úrihegyen álló családi háznak az étkezőjét a selymesen csillogó szőnyeg teszi különlegessé.

Még több képért kattintson a fotóra!

Figyeljünk a világításra!

Egy jól megválasztott csillár az asztal fölött az étkező dísze lehet, ha egyik falat sem emeltük ki, akkor legyen a csillár a helyiség fókuszpontja. A megfizethetőbb darabok közt is találhatunk igazán mutatósakat.

Ennek a kecskeméti családi háznak az egyébként átlagos étkezőjét teljesen feldobja a gyönyörű csillár.

Még több képért kattintson a fotóra!

Kiegészítők csillogó aranyban

Ha nem akarjuk nagyobb kiadásba verni magunkat, elég néhány csillogó kiegészítőt vásárolnunk. Lehetnek ezek dísztárgyak, vagy akár az evőeszközkészlet is. Ha a csillogó nem a mi stílusunk vásároljunk matt feketét, legalább annyira elegáns, és egyedi, mint az arany.

Képek forrása: thespruce.com

 

Hozzászólások