6 dekoráció, amire minden szobának szüksége van

Ingatlantájoló.hu 2019.05.23 13:59:46

Egy szoba berendezésénél odafigyelünk arra, hogy a bútorok funkcionálisak és az egész berendezés kényelmes, otthonos, ízléses és hangulatos legyen. De mi az a plusz, ami életre kelti, különlegessé és személyesebbé teszi a helyiséget?


 

Mutatjuk, mi az, ami nem hiányozhat!

Egy kis szín

A teljesen bézs vagy szürke szobák nagyon megnyugtatóak, de valami mégis hiányzik belőlük. Ugyanez elmondható a teljesen egyszínű vagy fekete-fehér helyiségekről is. Muszáj, hogy egy kis színt vigyünk minden szobába akár kisebb kiegészítőkön, akár egy nagyobb tárgyon keresztül, mely a helyiség fókuszpontja lehet.

Ennek a VI. kerületi lakásnak a nappalija jó példa arra, hogy egy fehér szobába milyen könnyen színt vihet egy kis kék.

Még több képért kattintson a fotóra!

Növények

Legyen bár cserepes vagy vágott virág, kaktusz vagy pozsgás növény, egy kis zöld mindig életet visz bármely helyiségbe. Ha nem értünk a virágokhoz válasszunk igénytelenebb szukkulenseket, vagy agglegény pálmát, és bármennyire is drága, időnként áldozzunk pár szál vágott virágra. Ennek a VIII. kerületi lakásnak minden helyiségébe jutott egy-egy cserepes vagy vágott virág.

Még több képért kattintson a fotóra!

Különböző textúrák

Egy egyszínű szobát színek helyett, változatos textúrájú anyagokkal is érdekesebbé tehetünk. Egy süppedős szőnyeg, szőrme, önmagában mintás szövet, bársony, kordbársony vagy hímzett ágytakarók, díszpárnák mind-mind érdekesebbé tehetik a teret.

Kép forrása: stylereportmagazine.com

Az a kis fekete

Ahogyan a női ruhatárból, úgy az otthonunkból sem hiányozhat. A fekete a legdrámaibb, legkarakteresebb szín, így minden helyiségben helye van. Ha kissé tartunk tőle, válasszunk több, kisebb kiegészítőt feketében, bátrabbak nagyobb bútorok vagy egy teljes falrész színének is választhatják a feketét.

Ennek a Biatorbágyi családi háznak a nappalijában jól látszik, mennyit dob egy fekete lámpa egy fehér nappaliban.

Még több képért kattintson a fotóra!

Könyvek

Nem kell, hogy rendszeres olvasó legyen valaki, és egy kisebb könyvtárral rendelkezzen ahhoz, hogy könyvekkel díszítse lakását. Néhány könyv azonban egy háztartásból sem hiányozhat, akár a dohányzóasztalon, vagy egy polcon dísztárgyak között.

Kép forrása: lonny.com

Egy különleges művészeti alkotás

Lehetnek nekünk a legszebb, gondosan, ízlésesen összeválogatott bútoraink, kiegészítőink, addig, amíg nem visszük bele a saját személyiségünket, addig a szoba semmiben sem fog különbözni egy bútorbolt szépen berendezett bemutató szobájától. A saját személyiségünket pedig leginkább egy különleges művészeti alkotás tükrözi, ami lehet egy különleges óriás poszter, egy szobor, egy kép a falon vagy akár csak a szeretteink fotóiból összeállított galéria is.

Kép forrása: decoraid.com

 

Hozzászólások