A tetőtéri lakásoknál hangulatosabbat keresve sem találhatnánk!

Ingatlantájoló.hu 2018.11.20 14:56:30

Mutatunk néhány kitűnő példát bizonyítékként!


 

A tetőtéri lakásokat régen kifejezetten azért vásárolták, mert olcsóbban lehetett hozzájuk jutni, mint az alacsonyabb szinteken lévő társaikhoz. Mára ez a helyzet megváltozott, és a tetőtéri lakások különös népszerűségnek örvendenek, ami az árakban is megmutatkozik.

Az elmúlt néhány évtized kitermelt néhány igazán kreatív megoldást a tetőtéri lakások kihívást igénylő berendezéséhez, ami ezeket az otthonokat nemcsak praktikusabbá, de sokkal hangulatosabbá is tette. Minden bizonnyal épp ennek az egyedi hangulatnak köszönhetik népszerűségüket. Nézzük ezért most a legszebbeket az Ingatlantájoló kínálatából.

Dupla belmagasságú nappalival Lipótvárosban

A tetőteres lakások közül különösen látványosak azok, amelyek dupla belmagassággal rendelkeznek. A tetőablakos tetőterek eleve sokkal világosabbak, de ha ezek a tetőablakok egy dupla belmagasságú térben két sorban helyezkednek el, akkor szó szerint fényözönnel árasztják el a teret, ahogyan ennek a lipótvárosi belső kétszintes lakásnak a nappalijában is látható. A lakás nappali + 2 hálószobával és egy nagy terasszal is rendelkezik.

Még több képért kattintson a fotóra!

Pasztellszínekben Újpesten

A tetőterek sötét színekben nyomasztóak lehetnek, ezért is alkalmazzák gyakran a pasztell árnyalatokat. Ez az újpesti nappali + 3 hálószobás lakás is gyönyörű pasztell árnyalatokat kapott. Tetőterekben külön kihívást jelent a konyha kialakítása, ezt azonban sokan ügyesen megoldják a tető ferde síkja alatti részen nyitott polcok elhelyezésével, ahogyan ebben a lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Látványos gerendákkal Egerben

A tetőtereket gyakran teszik látványossá látszógerendákkal, így történt ebben a 170 nm-es lakásban is Eger belvárosában. A gerendák természetes barna pácot kaptak, ami mellett a lakásban elsősorban a fehér és a szürke árnyalatok dominálnak. A konyha kialakítását itt is nagyon ügyesen megoldották.

Még több képért kattintson a fotóra!

Kutyaólas megoldással Pécsett

A tetőablakon kívül a másik megoldás a kutyaól, ami jóval kevesebb fényt enged be, cserébe azonban könnyebben berendezhetővé teszi a lakást. Ebben a pécsi, nappali + 1 hálós lakásban is alkalmaztak néhány helyen kutyaólas megoldást, tetőtéri ablakokkal felváltva, a látszógerendákat pedig fehérre festették, ami látványossá teszi a teret, különösen, hogy ezek a gerendák mutatós égősorokat is kaptak. A fehér gerendák mellett elsősorban itt is a fehér és a szürke dominál, de a nappali rusztikus téglafala, és a konyha fekete-fehér cikk-cakk mintás csempéje is sokat ad a különleges hangulathoz.

Még több képért kattintson a fotóra!

Fiatalos lakás izgalmas színekkel Debrecenben

Ennek a debreceni nappali + 3 hálószobás lakásnak a konyhájánál, étkezőjénél és nappalijánál is a kutyaólas megoldást alkalmazták, míg a hálószobák és fürdőszoba tetőablakokat kapott. A közösségi helyiségeket szivacsos technikával, meleg, mediterrán színekkel festették le, a nappali, illetve az étkező-konyha között pedig egy 15 nm-es terasz is helyet kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások