Ezeket NE nézd, ha lakást vásárolsz!

Ingatlantájoló.hu 2018.12.06 14:44:45

Új otthonunk kiválasztásánál sokféle szempontot mérlegelünk, minden apró részletre odafigyelünk. Az eladók azonban pont ezt próbálják kihasználni, és egyébként felesleges extrák miatt, a lakásért lényegesen többet kérni.


 

Mutatjuk, mi az, amit nem szabad nézni lakásvásárláskor.

Frissen festett falak

Egy frissen felújított lakás általában frissen festett falakkal vár, nem szabad azonban, hogy mindez megtévesszen. Egyrészt egy tisztasági festés nélkül a legtöbben úgysem költöznénk be. Másrészt miért fizetnénk többet a friss festés miatt, ha mi teljesen más színeket választanánk. Harmadrészt a friss festéssel az eladó lehet, hogy épp takargatni próbál valamit, például penészesedést, ami néhány hónapon belül úgyis láthatóvá válna.

Érdemesebb ezért inkább olyan lakást vásárolnunk, ami régebben volt festve, így sok hiba láthatóvá válik, és biztosak lehetünk abban, hogy a tulajdonosnak sincs takargatnivalója.

Drága, márkás kiegészítők

A lakástulajdonosok előszeretettel sorolják fel a lakáshirdetésben, hogy milyen márkás csaptelepek vagy épp villanykapcsolók vannak felszerelve a lakásban. Ilyen extrák miatt azért felesleges több pénzt kiadni, mert egyrészt az olcsóbb kiegészítők között is találhatunk jó minőségűeket, másrészt egy lakás attól, hogy régi csaptelepek, villanykapcsolók, kilincsek, fogantyúk vannak felszerelve, még lehet értékes, különösen, hogy ezeket a dolgokat alacsony költségvetésből is kicserélhetjük.

Szépen felújított lakás Pécs kertvárosában

Még több képért kattintson a fotóra!

Egyedi design bútorok

Ha nem figyeljük rendszeresen a bútoráruházak kínálatát, könnyen előfordulhat, hogy az egyedi design bútorokkal berendezettként hirdetett lakás bútoraira később ráismerünk valamilyen bútoráruházban. Lakást egyedi bútorokkal akkor érdemes választanunk, ha egy építészeti okokból nehezen berendezhető helyiséget, pont oda méretre szabott bútorral rendeztek be.

Ennek a XI. kerületi lakásnak például egyedi formájú a konyhája, így a tűzhely és a felett lévő szekrény egy falmélyedésbe beépítve kapott helyet.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások