Igazi gyöngyszemek a Balaton-felvidékről

Ingatlantájoló.hu 2019.05.10 13:36:37

A Balaton-felvidék hazánk egyik legszebb tájegysége. Bár közvetlen Balaton-parti kapcsolattal nem rendelkezik, sokan szívesebben vásárolnak itt nyaralót, mint a tó partján, hisz vannak, akik inkább borászkodni szeretnek, szívesen túráznak egész napos strandolás helyett, vagy egész egyszerűen csak rajonganak ezért a természeti és kulturális értékekben gazdag, mediterrán jellegű környezetért.


 

A természeti és kulturális értékek mellett pedig kiemelkedő a táj építészete, melyben mind a felújított, mind az újonnan épült ingatlanok esetében törekednek, az eredeti értékek megőrzésére, a hagyományok követésére. Nézzük, milyen gyöngyszemeket találunk a Balaton-felvidéken az Ingatlantájoló kínálatában!

Híres sörház Kapolcson

Bár a Balaton-felvidékről elsősorban a kiváló borok jutnak az ember eszébe, a kapolcsi serfőző mesterek már a Rákóczi szabadságharc idején híresek voltak. Ebben az épületben is tevékenykedtek cseh serfőző mesterek már az 1800-as években, az épület egy 2001-es felújítás során nyerte vissza eredeti formáját. Az ingatlanhoz 6000 nm-es kert, egy vendégház és 30 nm-es pince is tartozik, így nemcsak saját, hanem akár turisztikai célra is kiválóan alkalmas.

Még több képért kattintson a fotóra!

Balatoni panorámás nyaraló Vászolyon

Ha vízparttal nem is, de balatoni panorámával nagyon sok ingatlan rendelkezik a Balaton-felvidéken. Így van ez ezzel a zártkerti ingatlannal is, melyen egy 1847-ben épült, felújított 70 nm-es pince, és egy 1999-ben, a hagyományos stílusjegyek megtartásával épült, állandó lakhatásra is alkalmas nyaraló található. A 150 nm-es, nappali + 5 szobás nyaralóhoz jakuzzi és kerti kemencés kiülő is tartozik.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egyedi faragású, kézzel rakott kőfalakkal Paloznakon

Az építészeti díjjal kitüntetett Paloznakon áll ez a 2017-ben, az autentikus népi építészet hagyományainak követésével épült ház. A 150 nm-es házhoz, egy külön bejárattal rendelkező 28 nm-es apartman is tartozik. Az ingatlanban kiemelkedő értéket képviselnek az egyedi faragású, kézzel rakott kőfalak és a kerítés, az épület ugyanakkor megfelel a kor műszaki és kényelmi követelményeinek, így gazdaságosan fenntartható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Múlt és jelen találkozása Dörgicsén

30-35 madárfaj nem tévedhet. Ők ennek az ingatlannak a fáit, bokrait választották otthonuknak. 3 helyrajzi számon fekszik ez az ingatlan, melyből 2 még hasznosítható, a harmadikon egy családi ház és egy vendégház fogad minket. Az ingatlan utcafronti része és a borospince az 1800-as években épült, mai formáját 2017-ben nyerte el. Az ingatlan energiaellátására napelem is rásegít, udvarán grillező és fűthető medence is található. A nappali dísze az erdélyi mester által készített csempekályha, a fürdőszoba mosdókagylói is az ő keze munkáját dicsérik.

Még több képért kattintson a fotóra!

Kemencével és műteremmel Salföldön

Salföldön áll ez a szépen felújított parasztház, melynek földszintjén étkező, konyha, mosdó, szauna és egy klasszikus tisztaszoba is található kemencével, míg tetőterében 4 szoba, fürdőszoba, műterem kapott helyet. Az ingatlanhoz tartozik még egy borospince is.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások