Így alakíts ki olyan kondiszobát, amit valóban használni is fogsz majd!

Ingatlantájoló.hu 2019.06.21 03:48:46

Sokan gondolják azt, hogy különböző kondigépek vásárlásával és egy otthoni edzőterem kialakításával majd nem lesz kifogás a mozgás alól. Aztán miután egy csomó pénzt belefektettek a projektbe, eleinte nagy lelkesedéssel, később egyre ritkábban néznek a fitnesz eszközök felé, akik végül egymagukban árválkodnak egy olyan helyiségben, ami egyébként borzasztó sokba került.


 

Mi kell ahhoz, hogy ez ne legyen így? Mutatjuk!

Kép forrása: flickr.com

Egyszerűbb felszerelés

A nagy és drága gépek korszaka leáldozott. Ez persze nem jelenti azt, hogy attól még ne szerezhetnénk be 1-2-őt, de ma már rengeteg olyan edzésforma van, amihez egyszerűbb felszerelés, pl. kézisúlyzó, jógamatrac is elég. Így nem csak a kondiszobánk lesz designosabb, de költenünk sem kell rá annyit.

Kép forrása: eazyhowto.com

Applikációk

Ma már rengeteg mobilos alkalmazás van különféle edzésekhez, ezeknek nagy része pedig ingyen is letölthető, így a kütyü függők is könnyebben rászánják magukat a mozgásra.

Találjuk meg a megfelelő helyet!

Ahhoz, hogy tényleg kedvünk legyen edzeni, meg kell találnunk a megfelelő helyet fitnesz szobánk kialakításához. Az alagsor például ideálisnak tűnik, mert félreeső helyen van, ugyanakkor pont ez lehet az akadály, ugyanis, ha félreesik, nem jut eszünkbe használni. Ezért jó ötlet, ha sikerül olyan helyen kialakítanunk, ahonnan szép panoráma nyílik.

Kép forrása: architecturaldigest.com

De az is jó megoldás, ha az alagsorban más szórakoztató egységek is kerülnek mellé, mint ebben a III. kerületi családi házban, ahol jakuzzival, szaunával, moziszobával, hobbi szobával együtt foglalja el az alagsort.

Még több képért kattintson a fotóra!

Hogyan rendezzük be?

Mielőtt berendeznénk a következő kérdéseket kell feltennünk magunknak:

· Mi a célunk?

· Milyen eszközöket szeretnénk?

· Hányan használjuk a kondiszobát?

· Ehhez mekkora helyre van szükségünk?

· Mekkora költségvetésből tudunk gazdálkodni?

Ha ezekre a kérdésekre válaszolunk, az némiképp a már korábban említett helyválasztást is befolyásolja, de ha a helyen nem tudunk változtatni, akkor természetesen ahhoz kell alkalmazkodnunk.

Ebben a vonyarcvashegyi családi házban például egy szépen berendezett, nem túlzsúfolt edzőtermet találunk.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ha a hely és a célok adottak, még mindig fontos átgondolnunk, hogy az elképzelésünk valóban jó-e. Tipikus hiba szokott lenni például, hogy valaki olyan eszközt vesz, amiről csak hallotta, hogy jó, de még életében nem próbálta.

Fontos a padló

Edzőtermeknél az egyik legfontosabb a megfelelő padlóburkolat kiválasztása. Ha a földön is edzünk, semmiképp ne válasszunk hidegpadlót, de ha nem akkor is jobb választás a melegpadló. A legfontosabb azonban az, hogy mindenképp olyan legyen, ami nem csúszik, a legjobb pedig a gumipadló, ami el is nyeli az ütéseket.

Kép forrása: theprimordials.com

Ne csak praktikus, kellemes is legyen a helyiség!

A praktikum mellett ügyeljünk arra, hogy jól is érezzük magunkat a helyiségben. A megfelelő eszközök kiválasztásán túl figyeljünk a színekre, a világításra és az anyagokra is. Mindenképpen legyen valamilyen pihenésre alkalmas ülőbútor is a helyiségben.

Kép forrása: houzz.com

Ne feledkezzünk el az apró részletekről sem!

Fontos, hogy legyen megfelelő tárolóhely a kisebb eszközök számára, és jó, ha van TV vagy zenelejátszási lehetőség is otthoni konditermünkben.

Kép forrása: thespruce.com

 

Hozzászólások