Ki mondta, hogy az ablak elé nem rakhatunk konyhaszekrényt?

Ingatlantájoló.hu 2018.12.04 16:32:30

Ha csak egyetlen ablakunk van, amin szellőztetni tudunk, akkor természetesen ne. De ha több ablakunk is van, miért ne rakhatnánk az ablak elé is, ha kevés a tároló hely? Még jól is nézhet ki! Mutatjuk!


 

Már korábban is láthattunk olyan példákat, ahol nyitott polcok kerültek ablakok elé, ezek különösen jól mutattak, ha maguk a polcok is üvegből voltak, és üveg tárgyakat helyeztek rájuk. De aki nem híve a nyitott polcoknak az bátran kísérletezhet egy minden oldalról üveges szekrénnyel is. A fény így ugyanúgy bejut a konyhába, mint eddig, ugyanakkor a tároló kapacitás is jelentősen megnő.

Kép forrása: ideas.kohler.com

Ennek a kecskeméti családi háznak a konyhájában két nagy ablak is van, így a két szekrény közötti részre, akár nyitott polcok, vagy üveges felsőszekrények is kerülhetnének.

Még több képért kattintson a fotóra!

A többszárnyú ablak is megoldást jelenthet

A lehetőséget bárki kipróbálhatja, akinek egynél több ablak van a konyháján, de azok is próbálkozhatnak vele, akik a többszárnyú ablaknak rendszeresen csak az egyik szárnyát nyitják ki szellőztetés céljából.

Kép forrása: decorpad.com

Ebben a budakalászi családi házban körbe keretezték a konyhaablakot szekrényekkel.

Még több képért kattintson a fotóra!

Akár osztott ablakoknál is

Osztott ablakoknál problémát jelenthet, ha a szekrény üvegajtaja is osztott, és az osztások nem esnek egy vonalba, ezt azonban könnyen elkerülhetjük, ha osztatlan üvegajtós szekrényt csináltatunk, vagy olyat, aminek az osztásai egy vonalba esnek az ablak osztásaival.

Képek forrása: houzz.com és pinterest.com

Ha a szomszéd felől nem lehet ablakunk

A megoldás különösen jó, olyan konyhákba, melyekre csak tejüveges ablakot lehet tenni, ugyanis a szomszéd udvarára nyílnak. Mivel ezeket az ablakokat úgysem nyitogatjuk, kihasználhatjuk a helyet egy szekrénnyel, anélkül, hogy elállnánk a fény útját.

 

Hozzászólások