Legyen neked is könyvtárad otthon!

Ingatlantájoló.hu 2019.06.22 05:40:26

A nyár a hosszú olvasmányok időszaka nemcsak az iskolások, de a felnőttek számára is, hiszen ilyenkor megyünk hosszabb szabadságra, ilyenkor érünk rá jobban olvasni. Az igazi könyvmolyoknak persze jól jön egy olvasókuckó, egy könyvespolc vagy akár egy kisebb könyvtár is, hisz nem mindennap jutunk ki a strandra, a hőségben pedig jobb bent maradni.


 

Egy kis házi könyvtár kialakítása pedig nem is olyan nagy ördöngösség, még kisebb helyen sem. Erre mutatunk most néhány könnyen megvalósítható ötletet!

És még csak nem is kell, hogy legyen hozzá egy akkora szobánk, mint a fenti képen, elég, ha van egy üres falunk, amit padlótól a plafonig bepolcozhatunk, és elé egy kényelmes fotel.

Kép forrása: houzz.com

Vagy akár egy kuckó a polcba beépítve

Kép forrása: houzz.com

Hol találjunk neki helyet?

Hogy nincs egy szabad falunk? Biztosan van, csak nem néztünk szét alaposan. Üres falat találhatunk akár a tetőtérben is, ráadásul a tetőtéri nem teljes falakat remekül kitöltheti egy ideszabott könyvespolc, ahogyan ebben a Szentbékkállai családi házban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

És egy klasszikus hely: a kétszintes házak galériája, amit egyébként jobbára csak közlekedőként használnak. Ebben a hévízi házban azonban teljesen beépítették polcokkal, és ahogyan az igazi könyvtárakban, ide is egy kacskaringós, szépen faragott tölgyfa lépcső vezet.

Még több képért kattintson a fotóra!

Hányféleképpen használhatunk ki egy lépcsőt?

És ha már a lépcsőknél tartunk érdemes említést tenni arról, hogy milyen remek könyvtároló helyet kínálnak maguk a lépcsők, a lépcső alatti terek, vagy a lépcső melletti üres falak.

Képek forrása: homedit.com

Ebben a lakásban például egy széles lépcsősor maga a könyvtár, ahol a lépcsőfokok könyvtárolóként és ülőkeként is funkcionálnak. A másik oldalon, a lépcső alatt található a dolgozósarok, a lépcsőfokok itt is könyvespolcokként funkcionálnak, a csúszda pedig az extra ráadás a gyerekek örömére.

Képek forrása: homedit.com

Ebben a lakásban pedig lépcső vezet a nappaliból az olvasószobába. A könyvek a lépcsőben kaptak helyet, és az egyik oldalon is kialakítottak egy olvasókuckót, míg a másik oldalra a dolgozósarok került, további könyvespolcokkal kiegészítve.

Képek forrása: homedit.com

Milyen polcot válasszunk?

Ennek csak a fantáziánk és a pénztárcánk szabhat határt. A keményebb fából készült polcok gyönyörűek, de nagyon drágák. Egy fenyő polc azért már megfizethetőbb, és még mindig sokkal szebb, mint a bútorlapból készültek. Persze lehet mutatós egy könyvespolc akkor is, ha zöldséges rekeszekből készült.

Kép forrása: pinterest.com

Formáját tekintve pedig lehet akár diagonálban rakott is.

Kép forrása: thespruce.com

Sokan azt gondolják, hogy könyvtára csak a drága villák tulajdonosainak lehet, de ez a Pati vidéki ház a bizonyíték arra, hogy ez nem igaz.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

 

Hozzászólások